Maatschappelijk werker

U kunt uit balans raken voor verschillende levensgebeurtenissen, zoals het verhuizen naar een zorginstelling. Maar ook door gemis, een ziekte, rouw of eenzaamheid. Een maatschappelijk werker kan u helpen weer inhoud te geven aan het leven.

Een maatschappelijk werker kan u ook helpen bij psychosociale problemen als gevolg van ziekte. Hierbij kunt u denken aan rouw- en verliesverwerking als gevolg van veranderingen die in uw leven hebben plaatsgevonden. Daarnaast kan de maatschappelijk werker ook een rol spelen bij het begeleiden van ontspoorde zorg, ouderenmishandeling, belangenbehartiging en conflictbemiddeling. Hierbij kunt u denken aan spanningen tussen een cliënt en diens omgeving, ondersteuning als u minder goed ‘in uw vel zit’, maar ook praktische adviezen over bewindvoering.

Behandeling en advies

Een maatschappelijk werker biedt u en uw naasten ondersteuning door te luisteren, begeleiding te bieden en adviezen te geven over bijvoorbeeld financiën, gezondheid, wonen en werken. Naast individuele begeleiding bieden wij ook groepsbegeleiding zoals lotgenotengroepen.

Zo werken wij bij BrabantZorg

Samen bereiken we meer dan alleen. Daarom werken we bij BrabantZorg samen: met u, de mensen uit uw omgeving, vrijwilligers en/of wijkbewoners. Samen met u bespreken we niet alleen uw behoefte aan zorg en behandeling, maar ook wat belangrijk is in uw leven. Uitgangspunt is dat u uw dagelijks leven zoveel mogelijk voort kunt zetten zoals u dat gewend bent: Elke dag zo fijn mogelijk.

De volgende vragen komen in onze werkwijze altijd terug:

  • Wat wilt u zelf (wel of niet)?
  • Wat kunt u zelf (weer leren), met hulpmiddelen en de mensen om u heen?
  • Hoe kunnen wij u daarbij ondersteunen?

Meer informatie

U kunt bij BrabantZorg een maatschappelijk werker op de volgende momenten tegenkomen


U kunt rechtstreeks contact opnemen met het Behandel- en Kenniscentrum van uw regio of uw vraag of bericht naar ons sturen via het behandelaar contactformulier.