NAH-consulent

Niet aangeboren hersenletsel (NAH) ontstaat in de loop van het leven en het wordt nogal eens als een breuk in de levenslijn ervaren. Voorbeelden hiervan zijn een herseninfarct, tumoren of een ongeluk. Wanneer u een niet aangeboren hersenletsel (NAH) heeft, kan de NAH-consulent u en uw naasten helpen met begeleiding, advies en training om de gewone alledaagse dingen weer zo goed mogelijk op te pakken. 

Niet aangeboren hersenletsel kan leiden tot zichtbare lichamelijke beperkingen zoals verlammingsverschijnselen of spraakstoornissen. Daarnaast kunnen er niet-zichtbare verschijnselen van NAH zijn zoals stoornissen in het geheugen, slechte concentratie en vermoeidheid. Er kunnen ook veranderingen optreden op het gebied van emotie en gedrag. Dit kan voor de omgeving soms moeilijk te begrijpen zijn. ‘Maar je ziet er toch goed uit’ of ‘Wat doe je toch moeilijk’ zijn opmerkingen die u wellicht regelmatig hoort. Dit kan leiden tot somberheid en depressie.

Behandeling en advies

De NAH-consulent kan u hulp bieden en komt hiervoor bij u thuis. Gesprekken die u samen met de consulent voert, zijn gericht op wat u wel kan en hoe u en uw omgeving kunnen omgaan met de beperkingen en veranderingen. Er is veel aandacht voor het verwerkingsproces, maar ook voor het vinden van de juiste behandeling of het opnieuw oppakken van werk en/of hobby’s.

Zo werken wij bij BrabantZorg

Samen bereiken we meer dan alleen. Daarom werken we bij BrabantZorg samen: met u, de mensen uit uw omgeving, vrijwilligers en/of wijkbewoners. Samen met u bespreken we niet alleen uw behoefte aan zorg en behandeling, maar ook wat belangrijk is in uw leven. Uitgangspunt is dat u uw dagelijks leven zoveel mogelijk voort kunt zetten zoals u dat gewend bent: Elke dag zo fijn mogelijk.

De volgende vragen komen in onze werkwijze altijd terug:

  • Wat wilt u zelf (wel of niet)?
  • Wat kunt u zelf (weer leren), met hulpmiddelen en de mensen om u heen?
  • Hoe kunnen wij u daarbij ondersteunen?

Meer informatie

U kunt bij BrabantZorg een NAH-consulent op de volgende momenten tegenkomen


U kunt rechtstreeks contact opnemen met het Behandel- en Kenniscentrum van uw regio of uw vraag of bericht naar ons sturen via het behandelaar contactformulier.