BrabantZorg stopt in Den Bosch met wmo gefinancierde huishoudelijke hulp

20 september 2024

BrabantZorg stopt per 1 juli 2025 in de gemeente ‘s-Hertogenbosch met het leveren van huishoudelijke thuiszorg die wordt gefinancierd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning (wmo). Cliënten die deze zorg ontvangen én cliënten die bij BrabantZorg op de wachtlijst staan voor wmo gefinancierde huishoudelijke thuiszorg, hoeven zich geen zorgen te maken. Een andere organisatie neemt alle cliënten van BrabantZorg over. 

Dat hebben de betrokken cliënten deze week te horen gekregen via een brief van de gemeente Den Bosch. Die heeft namelijk andere organisatie(s) gevonden die de wmo gefinancierde huishoudelijke thuiszorg van BrabantZorg overnemen. Cliënten hoeven hiervoor zelf niets te doen.
In de brief zit ook een handig lijstje met mogelijke vragen en antwoorden. Staat de vraag er niet tussen, dan kan de cliënt op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur via (073) 615 51 55 contact opnemen met de gemeente.

Geen gevolgen voor:
Dat BrabantZorg in Den Bosch stopt met het aanbieden van huishoudelijke thuiszorg die gefinancierd wordt vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning (wmo), heeft geen gevolgen voor cliënten die huishoudelijke thuiszorg ontvangen vanuit de wet langdurige zorg (wlz) en voor cliënten die vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) verzorging, verpleging, dagactiviteiten of behandeling aan huis ontvangen.

Om deze reden stopt BrabantZorg
BrabantZorg ziet de vraag naar intensievere zorg én de personele krapte in de regio toenemen. Om die reden hebben we eerder besloten te stoppen met het leveren van wmo gefinancierde huishoudelijke hulp in de gemeenten Meierijstad, Oss, Bernheze, Maashorst en Boekel en stoppen we nu ook in Den Bosch. We gaan ons als BrabantZorg vooral richten op cliënten die in de wijk of op een locatie van BrabantZorg wonen en intensieve zorg nodig hebben. Voor cliënten in de wijk die huishoudelijke hulp ontvangen die gefinancierd wordt vanuit de wet langdurige zorg (wlz) verandert er niets.