Contacthonden behouden voor BrabantZorg

17 september 2024

In juni werd bekend dat Stichting Blijf failliet is verklaard. Deze stichting leidde contacthonden samen met een zorgprofessional op tot zorgduo. Samen helpen zij de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren. BrabantZorg werkte samen met deze stichting en had vijf van de dertig contacthonden die hierbij aangesloten zijn. Het was een grote vraag wat er met de honden zou gebeuren na het uitspreken van het faillissement van Stichting Blijf. We zijn blij om het goede nieuws te delen dat BrabantZorg de vijf contacthonden overneemt.

U blijft de zorgduo’s Lieke en Grietje, Emma en Toos, Leslie en Keet, Floor en Floris en Irma en Fee dus gewoon op onze locaties zien. BrabantZorg bekijkt onder andere met andere zorgorganisaties hoe de honden voldoende getraind kunnen blijven.

Wilt u meer weten over de contacthonden en het effect dat ze teweegbrengen als ze worden ingezet? Eerder dit jaar verscheen dit item op het NOS journaal over Lieke en hond Grietje op Nieuwe Hoeven in Schaijk.

Bij BrabantZorg vinden we het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk het leven kan leiden wat hij fijn vindt. Elke dag zo fijn mogelijk, dat is wat ons drijft. Daarom maken we op onze locaties waar cliënten met dementie wonen, gebruik van de hulp van zorgduo’s. Contacthonden zijn van enorme waarde voor de bewoners. Ze geeft bewoners plezier, afleiding, gezelligheid, warmte, vertrouwen, houvast en veiligheid én maakt hen actiever.