Eerste steen van nieuwbouw Het Zonnelied in Ammerzoden gelegd

09 oktober 2024

Op het voorterrein van de BrabantZorg locatie Het Zonnelied in Ammerzoden realiseert Woningcorporatie BrabantWonen vier kleinschalige groepswoningen. Vandaag was een belangrijke dag en werd de eerste steen gelegd. Om dat te vieren hees bewoner van Steenbergen, samen met Vincent Schouten (lid Raad van Bestuur BrabantZorg) en Henk van Erp (Manager Projecten Vastgoed), de BrabantZorg vlag. 

Voordat deze eerste steen kon worden gelegd is door aannemersbedrijf Hoedemakers uit Rosmalen hard gewerkt. Eerst werd de fundering gestort en werden de vloeren gelegd. Daarna werden de gevels en een aantal binnenwanden geplaatst. Hierdoor zijn nu al de contouren van de eerste studio’s in de ruwbouw zichtbaar. De komende periode  zullen al snel nog meer studio’s en woonkamers zichtbaar worden. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in april 2025 opgeleverd.

In de nieuwe vleugel op de begane grond komen vier kleinschalige en duurzaam gebouwde groepswoningen voor ieder negen bewoners. Drie groepswoningen zijn voor bewoners met dementie, één voor bewoners met somatische klachten. Elke groepswoning heeft een huiskamer en een terras met toegang tot een mooie, gezamenlijke en omsloten binnentuin. Elk appartement heeft eigen sanitair en een buitendeur naar een eigen terras. Dankzij de verbinding met Het Zonnelied, kunnen bewoners gebruik blijven maken van het bruine café, het restaurant en de kapper.  

Elke dag zo fijn mogelijk
Vincent Schouten, lid Raad van Bestuur van BrabantZorg: “Op Het Zonnelied realiseren we vier kleinschalige en volledig duurzame groepswoningen waar het voor bewoners met een intensieve zorgvraag prettig wonen is en waar het voor onze medewerkers prettig werken is. Hoe mooi is het dat je als bewoners met een vorm van dementie toch op elk moment van de dag via je eigen voordeur naar de tuin kan gaan. We zijn er trots op dat BrabantZorg deze kwaliteit van wonen en zorg ook hier in Ammerzoden kan bieden voor mensen met een intensieve zorgvraag”

Duurzaam gebouw
De nieuwbouw wordt volledig duurzaam gebouwd. Er komen zonnepanelen op het dak en de woningen zijn gasloos en goed geïsoleerd. Om de biodiversiteit te versterken wordt het dak voorzien van een natuurdak met verschillende soorten begroeiing”, licht Paul Smeets, ontwikkelaar BrabantWonen toe.