Nieuwbouw De Wielewaal bijna afgerond

11 juli 2024

In de week van 30 september gaan de bewoners van De Wielewaal verhuizen naar de nieuwbouw. Dit gebouw krijgt ook weer de naam De Wielewaal. De aannemer is nu bezig om de laatste werkzaamheden uit te voeren. Het nieuwe gebouw leent zich goed voor het leveren van complexe zorg, omdat er ruime appartementen komen mét individueel sanitair en gezamenlijke huiskamers. In de nieuwe locatie is plaats voor 54 bewoners.

Alle bewoners in de nieuwbouwlocatie krijgen een modern en ruim 2 kamer appartement. De nieuwbouw wordt volledig duurzaam gebouwd. Op de begane grond zijn 27 appartementen, met drie gezamenlijke huiskamers. Op de eerste etage zijn ook 27 appartementen. Ook komen daar drie gezamenlijke huiskamers met een balkon. Verder heeft de locatie een eigen tuin, en zijn er op de tweede etage een vergaderruimte, kantoor en gezamenlijke opslagruimte. Medewerkers hebben al rondleidingen gehad.

Iedereen kan blijven werken en het is fijn om te zien dat medewerkers en vrijwilligers er naar uitkijken om op de nieuwe locatie te gaan werken. In mei vonden inspiratiesessies plaats over hoe de nieuwe manier van werken met medewerkers, vrijwilligers, bewoners en naasten. En de bewoners? Die weten nu waar ze gaan wonen en krijgen nog een rondleiding als het gebouw voor hen voldoende toegankelijk is. Het is natuurlijk een spannende tijd, maar ook zij kijken ernaar uit.