Vragen over thuiszorg

Hier vindt u de veelgestelde vragen over thuiszorg van BrabantZorg. Klik op de vraag voor meer informatie.​

Voor thuiszorg, ook wel wijkzorg of verzorging of verpleging aan huis genoemd, werken wij samen met de volgende organisaties uit Noordoost-Brabant; Annenborch, Actiefzorg, Breederzorg, Buurtzorg, Cura Excellent, Interzorg, Laverhof, Oda Zorgt, Sint Jozefoord, Sint Anna Boxmeer, Santé Partners, Vivent, Vughterstede, Van Neynsel, Pantein en Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM).

Wijkzorg bij een van deze aanbieders vraagt u aan via het centrale aanvraagpunt iedereenzorgt.nl.

Wanneer duidelijk is dat BrabantZorg bij u verzorging of verpleging aan huis gaat verlenen, neemt een wijkverpleegkundige telefonisch contact op met u of uw contactpersoon om gegevens te controleren en een kennismakingsgesprek bij u thuis in te plannen.

Wanneer u een indicatie heeft voor persoonlijke zorg en verpleging kunt u gebruik maken van thuiszorg via BrabantZorg. BrabantZorg levert uitsluitend zorg aan clienten die een indicatie hebben via Zorgverzekeringswet (ZvW), de Wet Langdurige Zorg (WLZ). We leveren geen zorg op basis van een particuliere financiering en/of PGB.

Wanneer duidelijk is dat BrabantZorg bij u verzorging of verpleging aan huis gaat verlenen, neemt een wijkverpleegkundige telefonisch contact op met u of uw contactpersoon om gegevens te controleren en een kennismakingsgesprek bij u thuis in te plannen. Als u nog niet over een juiste indicatie beschikt, dan informeert de wijkverpleegkundige u hierover en kunnen wij ondersteuning bieden bij het aanvragen hiervan.

Zie ook de websites www.zorgwijzer.nl, www.svb.nl en www.zorgkantoor-zorgenzekerheid.nl.

Naast reguliere thuiszorg, gericht op persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding, bieden wij ook gespecialiseerde thuiszorg bij dementie en thuiszorg in de laatste levensfase (palliatieve thuiszorg). Zie voor uitgebreide informatie over thuiszorg via BrabantZorg de pagina Thuiszorg.

U kunt alleen professionele alarmering bij BrabantZorg aanvragen als u thuiszorg (verpleging of verzorging) van BrabantZorg ontvangt. Heeft u nog geen thuiszorg of thuiszorg van een andere zorgaanbieder, dan kunt u geen professionele alarmering bij BrabantZorg aanvragen. Uw eigen zorgaanbieder kan dan de professionele alarmering voor u regelen. Klik hier om personenalarmering van BrabantZorg aan te vragen (alleen mogelijk als u al thuiszorg van BrabantZorg én een WLZ indicatie heeft).

Sociale alarmering verloopt via een welzijnsorganisatie, zoals ONS welzijn​​​ of Welzijn de Meierij. Wanneer u het alarm activeert worden uw contactpersonen, bijvoorbeeld een familielid, vriend of buur, gealarmeerd. Wanneer u gebruik wilt maken van deze vorm van Sociale alarmering, dient u contact op te nemen met betreffende welzijnsorganisatie.

Professionele alarmering verloopt via BrabantZorg. Wanneer u het alarm activeert komt er een melding binnen bij de meldbank van NAAST​. Een thuiszorgmedewerker van BrabantZorg komt indien noodzakelijk bij u langs. Zie voor uitgebreide informatie over professionele alarmering de pagina Personenalarmering.​​​

Dat is sterk afhankelijk van het soort behandeling en uw persoonlijke situatie. Bent u bijvoorbeeld onder behandeling van meerder behandelaren, dan zal er altijd gevraagd worden om een doorverwijzing van een arts. Het Behandel- en Kenniscentrum kan u hierover nader informeren.​​​​​​