Nieuws

09
apr

Aflevering 4 van BrabantZorgTV

Bekijk hier de vierde aflevering van BrabantZorgTV! Een programma waarin je wordt bijgepraat over wat er allemaal voor moois gebeurt binnen onze organisatie.

Lees meer >
29
mrt

In gesprek met vrijwilliger Annie Goorts

Annie Goorts is ruim 11 jaar vrijwilliger bij BrabantZorg op locatie Simeonshof. Voorheen werkte ze als verzorgende op dezelfde locatie en tegelijkertijd was ze vrijwilliger bij BrabantZorg Erop uit. Na met vervroegd pensioen te gaan, bleef Annie toch nog als vrijwilliger.

Lees meer >
27
mrt

Nieuw lid Raad van Toezicht

Per 1 april 2024 is onze Raad van Toezicht weer compleet. Dan treedt Sylvia Shackleton-Dijkstra aan. Sylvia volgt Louis Neven op die per 31 maart aftreedt. 

Lees meer >
26
mrt

Praat vandaag over morgen

Praat vandaag over morgen; met uw vrienden, met uw partner, met uw kinderen. Want dat helpt als u straks, als niet alles meer gaat zoals het ging, een fijn dag houdt en vol van het leven kunt blijven genieten. Praat vandaag over morgen is een initiatief van ActiZ (branchevereniging van zorgorganisaties) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Lees meer >
07
mrt

Floor en contacthond Floris in de Telegraaf

Mensen met dementie worden rustig en fleuren op door de inzet van contacthonden, blijkt uit onderzoek van Lonneke Schuurmans. De Telegraaf sprak met haar en bezocht BrabantZorg locatie Sint Jan, waar zorgduo Floor en Floris samen de kwaliteit van leven met dementie verbeteren.

Lees meer >
04
mrt

Brand op het dak van locatie De Wellen

Vandaag (maandag 4 maart 2024) zijn we opgeschrikt door een kleine brand op het dak van onze locatie De Wellen in Oss. De brand was snel onder controle en gelukkig is niemand gewond geraakt

Lees meer >
27
feb

Mooie mijlpaal: installatie professionele adviesraad

Afgelopen donderdag 22 februari zijn de leden van de professionele adviesraad officieel geïnstalleerd door de Raad van Bestuur. Sinds 2023 zijn we binnen BrabantZorg aan de slag met professionele zeggenschap, wat wordt georganiseerd via een professionele adviesraad (PAR). 

Lees meer >
09
jan

Nieuwe leden Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht verwelkomt twee nieuwe leden. Per 1 januari is Christianne Lennards gestart als voorzitter van de commissie Kwaliteit en Veiligheid. Arjan Deutekom start per 1 maart 2024 als lid van de auditcommissie.

Lees meer >
22
nov

Aflevering 3 van BrabantZorgTV

Bekijk hier de derde aflevering van BrabantZorgTV! Een programma waarin jij in 10 minuten wordt bijgepraat over wat er allemaal voor moois gebeurt binnen onze organisatie.

Lees meer >
21
nov

Breng je stem met zorg uit

BrabantZorg maakt zich samen met 47 collega ouderenzorgorganisaties in Brabant zorgen over de toekomst van de ouderenzorg. Daarom hebben we een paginagrote advertentie geplaatst in de krant. In de advertentie doen we samen een oproep aan politiek Den Haag om te kijken hoe de ouderenzorg anders kan worden georganiseerd, zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

Lees meer >
10
aug

Het verhaal van vrijwilligster Diny van Erp

Diny werkt sinds 7 jaar als vrijwilligster bij Corte Foort in Oss. Haar dochter werkte al op deze locatie en dacht dat het echt wat voor haar zou zijn. Diny: 'Het gevoel dat je er weer toe doet voor een ander, maar ook voor jezelf, dat is fijn. Iets wat ik iedereen aan kan raden!'

Lees meer >
12
jul

Aflevering 2 van BrabantZorgTV

Bekijk hier de tweede aflevering van BrabantZorgTV! Een programma waarin jij in 10 minuten word bijgepraat over wat er allemaal voor moois gebeurt binnen onze organisatie. Speciaal gemaakt voor en mét de medewerkers en vrijwilligers bij BrabantZorg.

Lees meer >
10
jul

Nieuws over Nieuwe Hoeven

Woonzorgcentrum Nieuwe Hoeven van BrabantZorg in Schaijk krijgt steeds meer vorm. Vrijdag 7 juli werden de eerste groepswoningen én het nieuwe buurthuis samen met bewoners, medewerkers en familie officieel geopend. Met deze opening zet Nieuwe Hoeven een mooie stap op weg naar ‘Buurtschap Nieuwe Hoeven’ dat naar verwachting in het voorjaar van 2024 helemaal klaar is. 

Lees meer >
08
jun

Het verhaal van vrijwilligster Gré Molenhuis

Gre is 15 jaar vrijwilligster bij Catharinahof in Grave. Naast haar fulltime baan wilde ze een deel van haar tijd afgeven voor iets of iemand anders. Gré: 'Je geeft niet alleen iets aan een ander, maar krijgt er zelf ook hele mooie momenten voor terug!'.

Lees meer >
26
jan

Brand auto's Gasstraat

Vanmiddag werden medewerkers van BrabantZorg die werkzaam waren in het pand aan de Gasstraat opgeschrikt door twee elektrische auto’s die op het parkeerterrein onder het pand in brand stonden.

Lees meer >
27
okt

De nachtdienst van Marijke

Marijke vertelt over haar werk in de nachtdienst: "De balans tussen verzorgende en moeder/vrouw vind ik heel mooi. In de nacht word ik niet gestoord door allerlei disciplines en daardoor kan ik juist meer aandacht kan geven aan de bewoners."

Lees meer >
28
sep

Leve(n) de dood!-week in de Bossche regio

Zaterdag 8 t/m vrijdag 14 oktober vindt in de Bossche regio de Leve(n) de dood!-week plaats. Diverse organisaties stimuleren met films, podcasts, gesprekken, theater en kunst het gesprek over leven en dood.

Lees meer >
27
apr

Inbraken in woonzorgcentra vragen om alertheid

In Opsporing Verzocht is aandacht besteed aan inbraken in woonzorglocaties, waaronder locaties van BrabantZorg. Veiligheid staat bij BrabantZorg hoog in het vaandel, daarom werken we graag mee aan de beeldvorming over dit onderwerp en hopen we dat iedereen weer meer alert wordt. 

Lees meer >
29
sep

Bewoners Sint Joachim & Anna gaan verhuizen

De voorbereidingen waren al in volle gang, maar op 6 en 12 oktober gaan toch écht de laatste bewoners van de BrabantZorg locatie St. Joachim & Anna verhuizen naar hun nieuwe huis op één van de andere locaties van BrabantZorg in de regio Meierijstad.

Lees meer >
14
sep

Lees en bekijk het jaarverslag van 2020

Een dynamisch verslag van een bizar jaar dat nagenoeg geheel in het teken stond van corona. Met feiten en cijfers, maar vooral veel verhalen van onze mensen die in 2020 zoveel hebben meegemaakt.

Lees meer >
03
aug

'Praten over de dood hoort bij het leven.'

BrabantZorg werkt in de Bossche regio samen onder de naam Fijn Leven om het gesprek over de laatste levensfase aan te gaan met mensen. Belangrijkste boodschap is dat praten over de dood bij het leven hoort en dat het goed is als dierbaren en zorgverleners weten wat belangrijk is.

Lees meer >
21
jul

Wilma de Jong-Verspeek neemt afscheid van BrabantZorg

Wilma de Jong-Verspeek (65 jaar) neemt deze week afscheid als bestuursvoorzitter van BrabantZorg. 44 Jaar geleden is zij begonnen als jonge wijkverpleegkundige. 18 Jaar geleden trad zij toe tot de Raad van Bestuur van BrabantZorg, waarvan de laatste jaren als voorzitter.

Lees meer >
23
jun

Veertien partijen slaan handen ineen voor dementiezorg

Betere begeleiding voor de cliënt en naasten én een betere samenwerking tussen de professionals op het gebied van dementie. Deze doelstellingen zijn onder andere te vinden in het meerjarenplan dat veertien samenwerkende partijen in de regio ‘s-Hertogenbosch Bommelerwaard hebben opgeleverd.

Lees meer >
09
jun

ComfortWonen krijgt andere invulling

Na een aantal jaren ervaring te hebben, blijkt ComfortWonen in de huidige vorm niet houdbaar. Voor bewoners die een ComfortWonen-contract hebben, verandert er niets. Zij blijven in hun woning wonen en kunnen (zorg)diensten van BrabantZorg blijven afnemen.

Lees meer >
01
apr

BrabantZorg start laatste vaccinatieronde voor bewoners

Komende week start BrabantZorg een nieuwe (laatste) vaccinatieronde voor cliënten die wonen bij BrabantZorg. In deze ronde worden bewoners gevaccineerd van wie de medische situatie het in de twee eerdere vaccinatie rondes niet toeliet om gevaccineerd te worden.

Lees meer >
10
feb

Wilma de Jong kondigt pensioen aan

Wilma de Jong-Verspeek, voorzitter Raad van Bestuur van BrabantZorg, gaat in juni 2021 met pensioen. Na zeventien jaar als bestuurder van BrabantZorg te hebben gewerkt, gaat ze genieten van een welverdiend pensioen.

Lees meer >
18
jan

Eerste bewoners BrabantZorg gevaccineerd

Een bijzonder moment vandaag voor BrabantZorg: de eerste bewoners zijn gevaccineerd. Het gaat om bewoners van De Watersteeg in Veghel, daar waar op 8 maart 2020 de eerste coronabesmetting werd geconstateerd en waar het virus heel hard toesloeg.

Lees meer >
11
jan

Brand op BrabantZorg locatie De Wielewaal

Vandaag (maandag 11 januari 2021) zijn we opgeschrikt door een brand op onze locatie De Wielewaal. Hierbij is tot ons grote verdriet een bewoner overleden. Bewoners, die op de etage wonen waar de brand woedde, moesten we uit voorzorg evacueren.

Lees meer >
30
nov

Notities en gedichten over de coronacrisis

Om haar ervaringen tijdens de coronacrisis een plek te geven zet Lyan de Roos-Römkens, specialist ouderengeneeskunde bij BrabantZorg, haar gedachten en gevoelens op papier. Deze notities en gedichten zijn nu in boekvorm uitgebracht.

Lees meer >
06
nov

Richtlijnen bezoekers

We kunnen het ons voorstellen dat het u soms duizelt: wat mag nu wel of niet tijdens mijn bezoek aan een woonzorglocatie van BrabantZorg? We hebben daarom geprobeerd de belangrijkste afspraken samen te vatten.

Lees meer >
14
okt

Mondneusmaskers verplicht

Het dragen van een mondneusmasker verplicht voor medewerkers die in contact komen met cliënten en bezoekers zodra men een woonzorglocatie van BrabantZorg betreedt.

Lees meer >